OOP – Ouderen Ontmoetings Plaats

Een dak boven het hoofd voor onze “Hangouderen“!

Samen met onze “Hangouderen” houden wij u via deze pagina op de hoogte over het reilen en zeilen van de overkapping.

   

19-01-2019 Kern met Pit in Veghel

Vandaag hebben wij ons plan een dak boven het hoofd voor onze “Hangouderen” gepresenteerd bij Kern met Pit! Om volgend jaar het predicaat Kern met Pit en een bijdrage van € 1.000,00 te ontvangen hebben wij een jaar de tijd om dit project te realiseren. Via deze pagina houden wij u op de hoogte over het verloop hiervan.

 

 

 

Week 4 – Overleg

Wij hebben bij SG Overlaat in Waalwijk een verzoek ingediend of dat zij de overkapping voor de OOP als examenstuk zouden kunnen produceren/monteren. Helaas hebben wij vorige week een email ontvangen dat dit project voor de leerlingen te complex is. Deze week hebben wij tijdens een overleg besproken dat wij een bedrijf in de hand moeten nemen. Wij hebben direct contact opgenomen met een metaalbewerkingsbedrijf in de gemeente Heusden en een afspraak gemaakt voor volgende week! Hopelijk kunnen zij ons verder helpen.

   

 

28-01-2019 Vandaag een interview met Dik de Joode van  het Brabants Dagblad, Morgen wordt er bij de hangplek een foto gemaakt welke het artikel zal ondersteunen!

 

 

 

 

 

28-01-2019 Vanmiddag stond een afspraak gepland bij een metaalbewerkingsbedrijf in de gemeente Heusden. De wensen zijn besproken hierbij kwam naar voren dat er eerst een berekening door een adviesbureau gemaakt dient te worden voordat er gesproken kan worden welke materialen / constructie / montage kunnen worden toegepast welke nodig zijn om een offerte tot stand te laten komen, heel belangrijk natuurlijk! Laten wij nu op de Vliedberg zo’n bureau hebben zitten. Wij het boeltje bij elkaar geraapt, de auto in en terug naar onze wijk. Wij hadden geen afspraak gemaakt maar mochten op het kantoor wel even ons verhaal komen doen. Wij hebben besproken wat de bedoeling is, het wordt opgenomen met de eindverantwoordelijke, deze was vandaag niet aanwezig en krijgen komende woensdag uitsluitsel over het hoe en wat!

 

 

 

31-1-2019 Vandaag op de Vliedberg een leuk gesprek gehad met Adviesburo van Opzeeland. Dit bedrijf gaat voor ons een voorlopige berekening maken van de constructie van de overkapping zodat wij een offerte kunnen opvragen bij het metaal-constructiebedrijf om te kijken of dat dit project binnen het budget past. – Wordt vervolgd –

 

 

 

6-2-2019 Ook het Brabants Dagblad schenkt aandacht aan de overkapping voor de                          “Hangouderen”!

 

 

 

 

 

13-3-2019 Wij zijn aan het onderzoeken of dat het mogelijk is om andere soorten materialen toe te passen.

 

 

 

25-03-2019 Buurt Bestuurt op de Vliedberg is op zoek naar een timmerman / klusbedrijf voor het maken van een houtenoverkapping voor onze “HANGOUDEREN”. Het maken van een bouwtekening voor de aanvraag bij de gemeente is een must! Personen, wonende op de Vliedberg genieten de voorkeur. U kunt reageren via een PB op Facebook of via het contactformulier op de website.

 

 

 

14-05-2019 Vandaag hebben wij advies ingewonnen bij de gemeente Heusden over de bouw van de overkapping, later meer!

 

 

 

 

 

6 juni 2019 Wij wachten af hoe de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit over de uitvoering denkt?

 

 

 

 

13 juni 2019 Vandaag het goede nieuws vanuit het gemeentehuis dat Commissie Ruimtelijke Kwaliteit geen problemen voorzien voor de bouw van de overkapping!. De aanvraag voor de (bouw/maatvoering/etc.) tekeningen is zojuist de deur uitgegaan. Nu is het wachten op de tekeningen waarna wij de vergunning kunnen aanvragen! Wij houden u op de hoogte.

 

 

 

9 juli 2019 In de vakantieperiode ligt alles stil, ook ons project. Wel kunnen wij jullie melden dat volgende maand nadat de juiste maatvoering bekend is de bouwtekeningen en de constructieberekeningen kunnen worden gemaakt zodat er een vergunning kan worden aangevraagd bij de gemeente Heusden.

 

 

26 augustus 2019 De vakantie periode is weer voorbij maar wij hebben niet stil gezeten. Er is 2 weken geleden bepaald bij het inmeten hoe groot de overkapping voor onze hangouderen gaat worden. Inmiddels is een herziende offerte binnen gekomen welke vandaag is omgezet in een opdracht. De tekeningen voor de bouwaanvraag worden door Kruispunt uit Udenhout gemaakt, daarna gaat Ingenieursbureau Opzeeland gevestigd op de Vliedberg een constructieberekening maken. Wanneer dit allemaal gereed is kunnen wij met de papieren onder de arm naar het Gemeentehuis in Vlijmen voor de bouwaanvraag. Inmiddels zijn de bewoners rond de overkapping geïnformeerd over de bouwplannen cq bouwaanvraag. Wij hebben de vraag gesteld of dat er bezwaren zijn en zo ja, dit aan Buurt Bestuurt op de Vliedberg kenbaar te maken. Er zijn geen bezwaren voor de gestelde datum in de brief binnen gekomen zodat wij ervan uitgaan dat er geen bezwaren zijn.  Of dat wij de deadline voor onze deelname aan Kern met Pit 2019 halen dat wordt een vraag?

 

 

Wilt u meedoen met ons?

Wilt u meedoen met ons?

Buurt Bestuurt is er voor jou!

U heeft zich met succes ingeschreven. Hartelijk bedankt ;)

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief.

Als u zich inschrijft blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en onze events.

Controleer uw email om de inschrijving te voltooien.