BIODIVERSITEIT OP DE VLIEDBERG

 

 

 

De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) gaat voor de inwoners van de wijk proberen de biodiversiteit op de Vliedberg te verbeteren. Dan wil je natuurlijk ook graag zien hoeveel effect een maatregel heeft. En daarvoor moeten we gegevens verzamelen. Dit gaan we doen middels bijeenkomsten, wandelingen, inventarisaties, etc. De eerste aftrap vindt plaats op 7 juli 2021. Deze avond gaan wij met inwoners de wijk in om goede ideeën op te doen voor het openbaar groen op de Vliedberg. Daarnaast kan je natuurlijk zelf gaan kijken wat er zoal voorkomt. Om te beginnen door de biodiversiteit in je eigen tuin te inventariseren. Niet veel mensen weten wat je precies kunt doen voor meer biodiversiteit in je tuin, daarom is er nu de Biodiversiteitswijzer. Daarnaast richten we ons ook op een aantal doelsoorten, t.w.: huismus, gierzwaluw, merel, egel, eekhoorn, vleermuizen, boomblauwtje, citroenvlinder. Allemaal soorten die het moeilijk hebben.

In het project ‘Dorpsnatuur in Heusden’ op de Vliedberg richt Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) op het stimuleren van de biodiversiteit in de bebouwde omgeving. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Provincie Noord-Brabant, gemeente Heusden en Buurt Bestuurt op de Vliedberg.

Als je zin hebt om daar aan mee te werken, laat het dan weten via info@natuurenmilieuheusden.nl 

 

Buurt Bestuurt wil ook graag meewerken aan mooier en beter groen op de Vliedberg. Zodra er concrete plannen zijn voor onze wijk dan hakken wij weer verder aan.

Voor wie geïnteresseerd is:

De Natuur- en Milieuvereniging houd een lezingen-cyclus in De Mand; de laatste lezing is op 30 maart (https://natuurenmilieuheusden.nl/thema-avond-de-tuin-de-kosten-en-wat-kun-je-zelf-doen/

Komend voorjaar start in april een plantencursus in De Mand (https://natuurenmilieuheusden.nl/plantencursus-in-heusden/ ).

 

 

21 januari 2021 Op dit moment zijn wij in overleg met NMVH over de groenvoorziening bij de OOP. Update: Groenvoorziening wordt medio september 2021 aangelegd.

In het project ‘Dorpsnatuur in Heusden’ op de Vliedberg richten Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) en Buurt Bestuurt op de Vliedberg zich op het stimuleren van de biodiversiteit in de bebouwde omgeving. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Provincie Noord-Brabant, gemeente Heusden en Buurt Bestuurt op de Vliedberg. Als je zin hebt om daar aan mee te werken, laat het dan weten via info@natuurenmilieuheusden.nl.