Wijkwinkel Vlijmen

Is de deur gesloten dan zijn er bijeenkomsten op afspraak.

In de wijkwinkel is er een gastheer/gastvrouw aanwezig van maandag t/m donderdag van 9:00 – 12:00 in Vlijmen en kun je terecht voor informatie en advies over wonen, welzijn, veiligheid en de eerste stappen naar zorg. De volgende organisaties houden er spreekuur:

 • Mee
 • Juvans
 • ContourdeTwern opbouwwerk
 • Politie Brabant-Noord
 • Woonveste
 • Huurdersvereniging Heusden
 • Geldzaken spreekuur
 • Mantelzorg en zorg voor ouderen
 • Buurtbemiddeling
 • RIBW ervaringsdeskundige
 • Huurdersvereniging

 

 

 

 

Naast de spreekuren van de verschillende organisaties kun je in de Wijkwinkel tijdens openingstijden terecht voor een praatje en een kop koffie. En als je er dan toch bent, kun je meteen zakken voor plastic afval meenemen(als je in de hoogbouw woont) en/of luierzakken.

Is de deur gesloten dan zijn er bijeenkomsten op afspraak.

 

Victor Veilig

Rem af voor spelende kinderen. Dit goed zichtbare alarmerings teken, attendeert u op spelende kinderen. 81,3 cm hoge pop alarmeert bestuurders dat er kinderen spelen Fluorescerend groen is goed zichtbaar Grote SLOW sticker herinnert bestuurders eraan vaart te verminderen Aanbevolen door Veilig Verkeer Nederland.

Deze Victor Veilig ook tijdelijk in uw straat?  dit kunt u regelen in de wijkwinkel.

MEE Brabant Noord ondersteunt kinderen, jeugdigen en volwassenen, die moeilijk leren of een ontwikkelingsachterstand, chronische aandoening, autisme of een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben. MEE is er ook voor familieleden en professionals.

MEE ondersteunt als u vastloopt in het meedoen op opvoeding & ontwikkeling, leren & werken, wonen & samenleven of wetgeving & geldzaken. MEE kan uw vraag helder krijgen en u ondersteunen. Of u in contact brengen met het sociaal team van uw gemeente, als uw vraag daar thuis hoort. Hierin zitten veelal ook medewerkers van MEE, zodat kennis en werkwijzen worden gedeeld.

Website Mee

Op afspraak

Juvans in het kort

Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening ondersteunt mensen bij het omgaan met problemen en uitdagingen in hun dagelijkse leven, bijvoorbeeld op het gebied van relaties, financiën, gezondheid, school, werk of bij de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen. Onze inzet kan van korte, maar ook van langere duur zijn. Hierbij werken wij nauw samen met andere organisaties en vrijwilligers. We kijken naar de cliënt, in relatie tot het gezin/huishouden en de omgeving. Onze inzet is om samen met het sociale netwerk tot een oplossing te komen. De cliënt bepaalt hierbij de richting en gaat uit van zijn/haar eigen mogelijkheden.

Website Juvans

Spreekuur 09:00 – 10:00

Bereikbaar van 09:00 – 17:00

Op afspraak

Bereikbaar van 09:00 – 17:00

Contour de Twern in het kort

Iedereen telt mee, iedereen doet mee.
Dat is waar ContourdeTwern in Heusden voor staat. Samen bouwen we aan een vitale samenleving met sterke wijken en dorpen, waarin ieder mens kan meedoen en een ander helpt dit ook te kunnen.

Het team van ContourdeTwern werkt in de twaalf dorpskernen die samen de gemeente Heusden vormen. Wat wij daar doen, vindt u hier. Klik door op een van de diensten voor meer informatie:

Website Contour de Twern

Op afspraak

Spreekuur van 10:00 – 12:00

Spreekuur van 10:00 – 12:00

Politie in het kort

De politie is er altijd. Voor een veiliger Nederland.

De politie beschermt de democratie, handhaaft de wet en is het gezag op straat.

Waar nodig biedt de politie de helpende hand. In noodsituaties grijpt zij dwingend in. Waar anderen een stap terug doen, stappen politiemensen naar voren. Als dat nodig is met geweld, desnoods met gevaar voor eigen leven.

De politie werkt actief samen met burgers en partners. Zij heeft oog en oor voor wat er leeft in de samenleving. De politie is er voor iedereen.

Waakzaam en dienstbaar.

Spreekuur van 10:00 – 12:00

Woonveste in het kort

Woonveste is een ondernemende en betrokken wooncorporatie in de regio Heusden, Haaren en ‘s-Hertogenbosch. Bij Woonveste staat de klant voorop: wij bieden u graag de beste service. Daarbij hebben we bijzondere aandacht voor ouderen, mensen met een beperking en mensen met een laag inkomen.

Woonveste: voor mensen, door mensen.

 

Spreekuur van 10:00 – 12:00

Juvans, MEE, Kredietbank is samenwerking met vrijwilligers organiseren een spreekuur waarbij iedereen met vragen rondom financiën en invullen van formulieren gratis terecht kan.

Spreekuur van 13:00 – 15:00

Vlijwilligershuis in het kort

Het Vrijwilligershuis is dé plek in Heusden waar vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar komen. Hier kunnen inwoners, stichtingen, verenigingen en organisaties terecht met hun vragen over vrijwilligerswerk.

 • Zoek je als organisatie vrijwilligers?
 • Wil je advies of informatie over vrijwilligerswerk?
 • Wil je zelf vrijwilligerswerk gaan doen?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Kom langs bij onze inloopspreekuren. Je kunt ons ook bellen of mailen voor meer informatie.

Vrijwilligershuis website

Spreekuur van 10:00 – 12:00

Buurtbemiddeling in het kort

Het is belangrijk dat het contact met uw buren goed blijft. Wanneer met elkaar praten niet meer lukt, kunt u terecht bij buurtbemiddeling.

Buurtbemiddelaars zijn getrainde vrijwilligers die gratis bij burenruzies bemiddelen. Zij doen hun best om problemen of conflicten zo goed mogelijk op te lossen.

Er zijn ook mediators en andere organisaties die bemiddeling bij burenruzie aanbieden. Dit is vaak wel tegen betaling.

Buurtbemiddeling website

Spreekuur van 10:00 – 12:00